Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україні не потрібен російський газ

Україні не потрібен російський газ
26742 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна знову відмовилася від російського газу. У «Нафтогазі» повідомили про закінчення контракту з «Газпромом», який діяв до 30 червня. 


Україна знову відмовилася від російського газу. У «Нафтогазі» повідомили про закінчення контракту з «Газпромом», який діяв до 30 червня. Новий контракт з російською компанією українська сторона не заключила.
У зв’язку з тим, що українська і російська сторони не змогли домовитися про умови контракту, який планували заключити 1 липня, поки що «Нафтогаз» припинив співробітництво з «Газпромом».
30 червня у Відні відбулися тристоронні переговори стосовно продажу газу «Газпрому» та реверсних поставок через Україну до інших держав. Українська і російська сторони не змогли домовитися за жодним пунктом договору, тому поки на територію України не буде поступати російське паливо. Що стосується інших держав-клієнтів Газпрому, зірвані домовленості з Україною ніяк не вплинуть на їхні контракти – реверсні поставки через територію України будуть здійснюватися у повному обсязі.
Стосовно непорозуміння між Росією та Україною з приводу ціни на газ Дмитро Медвєдєв пояснив відмову у наданні знижки Україні падінням цін на нафту.
У результаті переговорів російська сторона висловила готовність у третьому кварталі надати Україні знижку у розмірі 40 доларів замість 100, як планували раніше.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео