Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чого чекати вкладникам банків-банкрутів?

Чого чекати вкладникам банків-банкрутів?
106623 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Фонді гарантування вкладів висловили ідеї, як можна повернути кошти крупним вкладникам збанкрутілих банків. За попередньою інформацією, на це можуть виділити кошти від продажу залогової власності банків-банкрутів.

Андрій Кияк, заступник голови Фонду гарантування вкладів, розповів, що члени Фонду проаналізували можливості виплати компенсації крупним вкладникам збанкрутілих банків. За його словами, це стане можливим завдяки продажу залогової власності банків, позбавлених ліцензії. Кияк зазначив, що отримання коштів владниками можливе лише після продажу відповідних об’єктів власності банків.

Незважаючи на готовність Фонду гарантування вкладів до виплат великих сум, депозити яких складали від 200 тисяч гривень, поки, як і зазначали раніше, резерви України до компенсації не готові. Клієнти банків, які вкладали суми понад 200 тисяч гривень, зможуть отримати гроші лише після того, як вся власність банків-банкрутів буде продана з аукціону.

Зважаючи на те, що перш ніж видавати кошти крупним вкладникам компенсацію мають отримати співробітники банків-банкрутів та держава, представники Українського аналітичного центру вважають шанси таких вкладників дуже низькими, а процес продажу майна банків дуже довгим і неприбутковим.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео