Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Африканське вугілля обійдеться Україні дешевше

Африканське вугілля обійдеться Україні дешевше
53392 ПЕРЕГЛЯДІВ

У 2015 Україна зможе дешевше купувати вугілля з Південноафриканської Республіки. Ціна тонни вугілля, за інформацією міністра енергетики Володимира Демчишина, складатиме лише 80 доларів.

Спілкуючись з журналістами, Володимир Демчишин розповів, що українській владі вдалося домовитися щодо доступної ціни на вугілля з Південноафриканської Республіки. Так, початкова ціна тонни вугілля з ПАР становитиме близько 50 доларів, до цієї вартості слід додати транспортні витрати, оплату трансферу, тож у результаті вийде 80 доларів за тонну. Якщо порівняти з минулим роком, то, за словами міністра, ціна знизилася на 20 доларів за кожну тонну палива.

Під час спілкування з представниками ЗМІ Демчишин розповів також, що очолюване ним міністерство не підтримує ідею передачі державного пакета акцій у 78 відсотків компанії «Центренерго» Фонду Держмайна. Міністр пояснив свою позицію тим, що завдяки урядовому контролю над «Центренерго» є можливість створювати конкуренцію приватній енергетичній компанії ДТЕК. Ще одним негативним наслідком втрати міністерського контролю над «Центренерго» є можлива зміна керівництва компанії, що може спричинити порушення у підготовці до опалювального сезону.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео