Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Кредит від МВФ покликаний зміцнити золотовалютні резерви країни

239871 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Національному банку України відзвітували, яким має бути призначення кредиту від МВФ, що Україна отримає від фонду найближчим часом. За даними чиновників НБУ, за рахунок грошей, які виділить МВФ, мають збільшити золотовалютний резерв держави.

Міжнародний валютний фонд повідомив про те, що Україна отримає черговий транш у розмірі 1,7 мільярда гривень за умови детальної звітності щодо витрачених коштів. Чиновники Нацбанку у зв’язку з цим вирішили, що найдоцільнішим використанням наданих грошей буде поповнення золотовалютних запасів. Цю інформацію підтвердили у Міністерстві фінансів, зазначивши, що кошти надійдуть вже найближчими днями і одразу будуть спрямовані на зміцнення золотовалютних резервів.

Спеціалісти Міністерства фінансів України повідомили, що другий етап кредитування України МВФ є частиною плану відомства, який передбачає стабілізацію економіки України та закладання фундаменту її зростання, що має початися у 2016 році.

Головні результати, на які розраховують у міністерстві – збільшення довіри до української економіки з боку інвесторів та громадян України.

Як відомо, ще до отримання кредиту МВФ поставив жорсткі умови, за яких Україна матиме право претендувати на допомогу Європи, головна серед них – чітко визначити призначення цих коштів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео