Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Міністерство енергетики шукає гроші для закупівлі газу

239945 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністр енергетики України Володимир Демчишин відзвітував про стан підготовки до опалювального сезону. Голова міністерства розповів, що наразі для повноцінного входження в опалювальний сезон потрібно збільшити запаси газу. На це відомство продовжує шукати кошти.

Володимир Демчишин повідомив, що на даний момент для початку опалювального сезону, що наближається, Україні бракує близько 5-6 мільярдів кубічних метрів газу. Постачальники вже визначені спеціалістами профільного міністерства, однак відкритим залишається тільки питання фінансування. Як зазначив міністр, наразі відомство не має коштів для продовження закупівель палива.

Міністерство енергетики вирішує цю проблему, проводячи переговори з міжнародними організаціями, які готові виділити кошти для підтримки України. Зокрема, частину коштів готовий надати ЄБРР, але з певних причин надання допомоги затримується.

На тему закриття енергетичних дір говоритиме зі спеціалістами галузі і Арсеній Яценюк, який призначив на понеділок зібрання антикризового енергетичного штабу. З цього дня антикризовий штаб працюватиме на постійній основі, оскільки у зв’язку з кризою та бойовими діями на сході ця проблема постала дуже гостро.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео