Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Кабінет міністрів пропонує підвищити акциз на алкоголь

186678 ПЕРЕГЛЯДІВ

З уряду України надійшла пропозиція підвищити розмір акцизної ставки на алкогольні напої. Про це йдеться у відповідному законопроекті, поданому Кабміном на розгляд Верховної Ради.

На розгляд парламенту надійшов урядовий законопроект, у якому пропонують підвищити ставку акцизного податку на такі спиртні напої, як пиво та ігристе вино. Крім того, у документі йдеться про необхідність підвищення акцизу на цигарки з фільтром. За цим законопроектом, акцизна ставка на пиво із солоду має складати 1,57 грн./літр замість 1,24, яка діє зараз. Ставку на ігристе вино в уряді пропонують збільшити майже на 1 гривню — з 3,58 до 4,54 гривні. На 80 копійок за тисячу штук має подорожчати і акциз на цигарки.

Додатково цей законопроект пропонує збільшити ренту за зберігання природного газу та нафти — замість 0,3 гривні за тисячу кубічних метрів до 0,38 гривні.

У пояснювальній записці стверджується, що таке підвищення мотивоване збільшенням індексу споживацьких цін та індексу цін виробників. До того ж такі заходи дозволять поповнити державний бюджет на 10 мільярдів гривень.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео