Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Соцвиплати в Україні зростатимуть

133466 ПЕРЕГЛЯДІВ

До кінця року в Україні почнуть отримувати підвищені соціальні виплати. У Кабінеті міністрів заявили про те, що наступного тижня імовірно оголошено про індексацію зарплат і пенсій. Це стало можливим завдяки списанню частини боргу України перед західними кредиторами.

Міністр соціальної політики Павло Розенко розповів, що наступного тижня в уряді офіційно можуть оголосити про початок проведення індексації заробітних плат та пенсій. Тож у звязку з цим до кінця року громадяни вже зможуть отримувати більші соцвиплати.

За словами міністра, гроші на підвищення виплат вдасться знайти завдяки позитивним результатам домовленостей уряду з кредиторами, в результаті яких Україна зможе виплатити борг з відстрочкою у 4 роки і 20-відсотковою знижкою.

За словами Павла Розенка, очолюване ним міністерство розробило три моделі підвищення соціальних стандартів, на запровадження яких з держбюджету буде витрачено від 5 до 15 мільярдів доларів до кінця поточного року.

Як відомо, 27 серпня Україні вдалося досягти домовленостей з зовнішніми кредиторами, згідно з якими країні буде пробачено 20 відсотків боргу, що складає 3,8 з понад 19 мільярдів доларів загальної суми. Решту боргу — понад 15 мільярдів доларів, Україна має повернути у 2019 році.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео