Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Інвестиційна привабливість України збільшується

240204 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна стає дедалі привабливішою для західних інвесторів. Такий висновок зробили у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, про що повідомив заступник міністра Руслан Корж.

Як розповів заступник міністра економічного розвитку Руслан Корж, інвестиційний клімат в Україні став значно кращим. Про це стверджує зростання іноземного капіталу, вкладеного протягом поточного року у різні галузі української економіки.

Експерти зазначають, що політична стабілізація сприяє поліпшенню економічного клімату. На підтвердження цієї думки Руслан Корж, виступаючи на тематичному форумі, навів статистичні дані, що підтверджують інформацію про збільшення іноземних інвестицій, вкладених в економіку України. Так, прямі інвестиції з-за кордону, які Україна отримала останнім часом, становлять близько 40 мільярдів доларів.

Як зауважив заступник міністра, уряд робитиме все можливе, щоб надалі збільшувати обсяг іноземних інвестицій в українську економіку.

Як відзвітував Руслан Корж під час форуму, найпріоритетнішими для інвестицій є паливно-енергетична сфера, чорна і кольорова металургія, агропромисловість. Завдяки високому рівню українських працівників сфери інформаційних технологій та відносно дешевій робочій силі цінується за кордоном і ця галузь української економіки.

Загалом, незважаючи на покращення ситуації, Україна досі лишається у переліку країн з високим рівнем ризику для капіталовкладення.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео