Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Зарплату українцям підвищать ще двічі

186936 ПЕРЕГЛЯДІВ

У 2016 році українці дочекаються суттєвого збільшення заробітних плат. Про це заявили у Міністерстві фінансів. Більше того, з наступного року, за заявами чиновників, соціальні стандарти не будуть прив’язані до індексації, що сприятиме підвищенню виплат.

Світ побачив новий проект держбюджету на 2016 рік, згідно з яким в Україні буде скасована прив’язка соціальних стандартів до індексації. За очікуваннями Міністерства фінансів, у наступному році буде вдвічі підвищена мінімальна заробітна плата. Перше підвищення відбудеться вже 1 травня. За прогнозами, з травня-2016 мінімальна зарплата складатиме 1450 гривень. А під кінець року, у грудні, обіцяють наступне підвищення “мінімалки” - до 1550 гривень.

Як розповіла очільниця Міністерства фінансів Наталія Яресько, індексація збережеться лише для акцизних ставок, а їх у свою чергу, у наступному році планують підняти на 40-50 відсотків. За словами Яресько, наступні після 2016 роки акцизні ставки можуть зрости ще в межах 5-7 відсотків.

Ще у серпні Павло Розенко, який очолює Міністерство соцполітики, заявив про підвищення соціальних стандартів більше ніж для 12 мільйонів громадян з 1 вересня поточного року. Зокрема, з початком осені прожитковий мінімум на одну особу в середньому складає 1330 гривень. Мінімальний розмір пенсії встановили на рівні 1074 гривні.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео