Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Уряд планує відкласти виплати для жителів зони АТО

213656 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кабінет міністрів виступив з ініціативою зміни порядку здійснення соціальних виплат жителям зони окупованої частини Донеччини і Луганщини. В уряді висловили пропозицію продовжити виплати після завершення АТО.

Згідно з положенням державного бюджету, який запропонували в уряді на 2016 рік, Кабінет міністрів пропонує поки зупинити дію закону, що регулює встановлення додаткових гарантій для жителів зони проведення АТО. Якщо запропонований бюджет вступить в силу, виплати для громадян, які проживають на територіях, неконтрольованих українською владою, будуть продовжені тільки по закінченню антитерористичної операції.

У відповідному законі, що гарантує права жителів окупованих територій на сході держави, а також переселенців, вказується, що ці категорії мають право отримати невиплачені зарплати, пенсії, стипендії та інші виплати, які вони не отримали через ситуацію у східному регіоні. Крім того, жителі східних областей, що втратили роботу через ці обставини, мають право на додаткові гарантії до того моменту, поки вони зможуть працевлаштуватися.

Поки проект бюджету відкликаний на доопрацювання через заплановані реформи у податковій системі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео