Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українці знову купують іноземну валюту

133677 ПЕРЕГЛЯДІВ

Незважаючи на офіційні заяви Національного банку, згідно з якими українці продають більше іноземної валюти, ніж купують, експерти не погоджуються з цим і вважають, що зараз попит переважає над пропозицією.

Окремі експерти у сфері фінансів не погоджуються з твердженнями спеціалістів НБУ, які заявляють, що ситуація з купівлею та продажем валюти населенням вирівнялася. Хоча Національний банк подає інформацію, згідно з якою у вересні населення продало на 170 мільйонів доларів більше, ніж придбало, деякі спеціалісти не вважають ці дані достовірними через наявність тіньового ринку обміну. Тіньовий ринок, за заявами окремих спеціалістів, зараз у 4-5 разів перевищує заявлений Нацбанком. Саме неофіційна купівля валюти населенням є головною причиною таких вагомих помилок в оприлюднених даних.

Спеціалісти розглядають можливість тривання чорної смуги у банківській сфері орієнтовно до середини 2016 року. При цьому, хоча відтік депозитів поступово припиняється, для налагодження системи кредитування, за словами експертів, необхідна підтримка держави. Однак держава поки не висловлює готовність брати участь у зміцненні банківської системи.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео