Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чи платитимуть податки трудові мігранти?

240718 ПЕРЕГЛЯДІВ

Найближчим часом можуть скасувати оподаткування коштів, які своїм родичам в Україні передають трудові мігранти, які працюють за межами України. Про це йдеться у законопроекті, який зареєстрували у Верховній Раді.

Окремі депутати українського парламенту запропонували скасувати оподаткування грошових переказів, які трудові мігранти передають своїм родичам з-за кордону. Якщо законопроект, що стосується питань зовнішньої трудової міграції, буде прийнятий, кошти, які пересилають українці з-за кордону членам родини першого ступеня споріднення, не будуть обкладатися податком.

Цей же законопроект пропонує скасувати, крім податку на доходи фізичних осіб, також військовий збір, який стягується з усіх платників податків.

Подібний законопроект вже пропонувався на розгляд українському парламенту у 2013 році. Тоді ця пропозиція не отримала достатньої підтримки серед нардепів.

На сьогодні кошти, які трудові мігранти надсилають своїм родичам в Україні, обкладаються податком у розмірі 15 відсотків, а якщо середньомісячний розмір перерахованих грошей перевищує мінімальну зарплату у 10 разів, податок зростає до 17 відсотків.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео