Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чи ліквідують обмінні пункти в Україні?

133806 ПЕРЕГЛЯДІВ

Обмінні пункти в Україні поки повністю не ліквідуватимуть. Однак вимоги до них стануть жорсткішими, що наблизить ці організації до банківських структур. Про це заявили спеціалісти Національного Банку України.

Останнім часом в Україні з’являється все більше обмінників — це найчастіше невеликі за розміром споруди або навіть організації, що розташовуються у найманих на перших поверхах квартирах. Головною проблемою існування обмінних пунктів є те, що вони майже не контрольовані державними органами, з цієї причини Нацбанк хотів заборонити їх існування.

Однак керівництвом НБУ було прийнято рішення просто застосувати до обмінників більш жорсткі вимоги. Зокрема, як зазначають в НБУ, робота таких організацій має бути більш прозорою і будуватися за принципом роботи банків.

Як заявляє перший заступник голови Нацбанку Олександр Писарчук, незважаючи на велику кількість і постійне зростання обмінних пунктів, за останні роки майже не було видано ліцензій на таку діяльність. Крім того, у зв’язку з не зовсім законним існуванням обмінників часто трапляються випадки шахрайства.

Писарчук розповів, що Нацбанк розраховує до кінця року сформувати конкретні вимоги, яким мають відповідати подібні структури.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео