Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Коли в Україні налагодиться система кредитування?

26807 ПЕРЕГЛЯДІВ

Фінансові експерти діляться прогнозами відносно поновлення кредитування в Україні. Спеціалісти очікують обсягів кредитування на рівні докризових часів не раніше 2017 року.

Як зазначають фінансові експерти, система кредитування в Україні поступово набирає оберти і повертається до звичного режиму. Однак цей процес досить повільний, тому обсяги кредитування, що дорівнюватимуть рівню 2013 року, можна очікувати лише у 2017 році.

При цьому банкіри зауважують, що на відміну від минулої кризи 2008 року зараз кредитування не припинилося повністю і поступово розвивається і поновлюється.

Те, як ця фінансова галузь поводитиме себе найближчими роками, за словами спеціалістів, чимало залежить від поведінки клієнтів банку у поточному і наступному роках: якщо українці вчасно здійснюватимуть виплати по кредитам, обсяги кредитів імовірно збільшаться.

Важливими для роботи банків, зокрема і кредитування, а також оформлення депозитів, є наявність відповідних ресурсів, що є зараз однією з найбільших проблем. Як зазначають фінансові експерти, наразі багато банків завищують кредитні ставки через проблеми з ліквідністю.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео