Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виплачує борги комерційних банків

214027 ПЕРЕГЛЯДІВ

За останні два роки з фінансового ринку України зникло шістдесят три комерційних банки, а люди, котрі були вкладниками цих фінустанов отримали п’ятдесят чотири мільярди гривень компенсації за вкладами. Варто відмітити, що за п’ятнадцять років, починаючи з 1998 і закінчуючи 2013 роком свою діяльність припинило вдвічі менше банків, ніж за два роки. Відповідно за 15 років була виплачена й менша сума компенсації. Вона склала 5, 8 мільярдів гривень. Саме такі цифри озвучила прес-служба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, опираючись на інформацію Костянтина Ворушиліна, який наразі займає посаду директора –розпорядника гарантійної установи.

Також стало відомо, що є ще понад дві тисячі заяв від осіб, котрі були вкладниками уже ліквідованих банків, а сума, яку заявили для компенсації складає понад 132 мільярда гривень, з них 250 заяв і відповідно майже 94 мільярди гривень компенсації просять колишні власники та керівники банків, які визнано неплатоспроможними.

Фонд для виплат уже отримав позику із державної казни у сумі понад сорок п’ять мільярдів гривень і просить наразі ще двадцять мільярдів додатково.

Тому адміністрація ФГВФО наразі працює над тим, щоб максимілізувати ефективність роботи з активами неплатоспроможних банків, а також прийняти зміни до законодавчих документів, аби покращити ситуацію, яка склалася.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео