Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Що загрожує фінансовій стабільності України?

134038 ПЕРЕГЛЯДІВ

Валерія Гонтарева повідомила свою думку щодо факторів, які, на її думку, можуть стати фатальними для фінансової стабільності України. Як розповіла очільниця Нацбанку, небезпечним для фінансового становища держави є затягування затвердження проекту держбюджету-2016.

Валерія Гонтарева висловила позицію НБУ стосовно фінансового положення України та можливих загроз для його стабільності. За словами керівника Нацбанку, проект бюджету на 2016 рік, який був узгоджений з експертами МВФ та виконує всі їхні вимоги, має бути затверджений без затримок.

Гонтарева повідомила, що представники МВФ вже непокояться через зволікання з прийняттям проекту державного бюджету. Такі затримки з прийняттям вже готового проекту або прийняття варіанту, який не буде підтриманий МВФ, за словами голови НБУ, може стати причиною погіршення фінансової стабільності держави, яку було досягнуто протягом останніх місяців, і звести нанівець усі вже наявні позитивні зміни в державній економіці.

У свою чергу, зауважила Валерія Гонтарева, саме стабільність в економічному та фінансовому планах допоможуть затримати стрибки цін на всі товари, стабілізувавши їх та закріпивши на припустимому рівні.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео