Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Європейський банк інвестуватиме в Україну

107335 ПЕРЕГЛЯДІВ

За сприяння Міністерства фінансів українська економіка отримає 5 мільярдів інвестицій для аграрного сектору. Головним чином інвестиційні кошти планують спрямувати на розвиток агропромислового сектора.

Як повідомили в уряді, Міністерство фінансів провело переговори з Європейським інвестиційним банком, результатом яких стало рішення банку інвестувати в українську економіку. В цілому протягом 2016 року Україна має отримати п’ять мільярдів доларів інвестицій.

Зокрема, кредит у 400 мільйонів доларів буде спрямовано на розвиток аграрної сфери. Зокрема, за виділені кошти вирощуватимуть зернові та олійні культури, оновлюватимуть рибне господарство. Інвестиційний банк запропонував вигідні умови кредиту: строк дії позики — 12 років під 1,3 відсотка річних.

Інвестиційні кошти планують вкладати і у промисловість: особливо перспективним вважають відродження електротехніки, за умов розвитку цієї галузі Україна зможе постачати на європейський ринок деталі для автомобілів і сільськогосподарської техніки.

Саме такий сценарій розвитку, як стверджують аналітики, мали економічні системи Польщі та Туреччини.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео