Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна не потребує газових кредитів

134140 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україні не потрібні кредити для закупівлі природного газу — за словами Міністра енергетики України, держава вже достатньо забезпечена блакитним паливом і не має критичної потреби закуповувати його у великій кількості.

Володимир Демчишин, Міністр енергетики та вугільної промисловості висловив свою позицію, яка передбачає, що наразі Україна не потребує Міжнародних кредитів на закупівлю природного газу. Як зауважив міністр, на даний момент запаси газу у сховищах держави є достатньо значними, щоб не турбуватися про це питання тривалий час. Якщо ж виникне необхідність імпорту нової партії блакитного палива, на ці цілі ще залишилася частина кредиту, наданого раніше Європейським банком реконструкції та розвитку, крім того, ще в запасі є кошти, узгоджені Міжнародною фінансовою організацією. Зважаючи на це, влада України може не турбуватися відносно браку грошей на газові потреби.

Якщо ж потреба у купівлі блакитного палива все ж виникне, за словами урядовця, протягом наступних двох місяців держава зможе розраховувати на залучення кредитних коштів від Всесвітнього банку.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео