Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Міністерство фінансів прогнозує результати податкових змін

187890 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Міністерстві фінансів розповіли, що завдяки запровадженню низки податкових змін протягом 2016 року очікують значного прогресу у стані бюджету. Зокрема, мають виграти місцеві бюджети.

За інформацією прес-служби Міністерства фінансів, зміни до Податкового кодексу, що були внесені наприкінці 2015 року, позитивно впливатимуть на наповнення бюджетів різних рівнів протягом 2016 року. Зокрема, експерти очікують збільшення ресурсу місцевих бюджетів на 16,6 відсотка, що орієнтовно складатиме 47,1 мільярда гривень.

Крім інформації прогнозного характеру, Міністерство фінансів повідомило і про виявлення спеціалістами фінансової інспекції низки порушень у використанні бюджетних коштів. Так, одним з вагомих порушень є неосвоєння частини коштів із місцевих бюджетів, що найчастіше спричинено недостатньою дисципліною у структурах місцевої влади. Зокрема, частими порушеннями, які допускають місцеві чиновники, є відстрочка прийняття важливих рішень, а також затримки в оформленні необхідної документації. Такі дії, за словами спеціалістів з Міністерства фінансів, можуть знизити ефективність від дії законів, що вносять зміни до податкового законодавства, і зменшити прибутки, які мають отримати місцеві бюджети.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео