Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Коли чекати індексацію зарплат?

241599 ПЕРЕГЛЯДІВ

У травні українцям мають провести індексацію основних виплат, зокрема заробітних плат та пенсій. У Кабінеті Міністрів повідомили, що індексація відбудеться, як і планувалося Державним бюджетом-2016.

Під час проведення часу питань до голови уряду у Верховній Раді Арсеній Яценюк повідомив, що індексацію зарплат і пенсійних виплат в Україні буде проведено, як і заплановано у Державному бюджеті на поточний рік, у травні.

Навесні, за словами Яценюка, буде здійснене лише перше підвищення за результатами індексації. Згодом, протягом цього ж року, уряд планує провадити ще одну індексацію для досягнення гідного рівня основних соціальних виплат.

Як стверджують дані Державної статистики, протягом 2015 року номінально доходи українців збільшилися на 30%, при цьому через інфляцію, яка у минулому році сягнула 43 відсотків, реальні доходи громадян у середньому впали.

Крім того, як повідомляють офіційні джерела Міністерства фінансів держави, у травні має бути здійснений перший етап підвищення зарплат — мінімальна зарплата з травня становитиме 1450 гривень, ще одне підвищення очікують у кінці року — у грудні обіцяють встановлення розміру мінімальної зарплати у 1550 гривень.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео