Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Податкова система України зазнала критики від МВФ

187938 ПЕРЕГЛЯДІВ

Висновки представників Міжнародного валютного фонду щодо податкової системи України є невтішними: наша система дозволяє легко обходити сплати податків за допомогою чинного податкового законодавства. Такі дані оприлюднені у спеціальному звіті після нещодавного візиту МВФ до України, в ході якого було перевірено виконання економічних реформ українським урядом.
«Попри недавні реформи, чинна загальна система оподаткування залишилася складною. Її складність пов’язана, головним чином, із заплутаною та подекуди двозначною мовою її текстів, що тягне за собою різне та довільне тлумачення законодавства. Це створює сприятливий грунт для антагонізму між платниками податків і ДФС, а брак дієвих механізмів урегулювання спорів - адміністративних або судових - лише загострює його», - повідомляється представниками МВФ.

На думку експертів Міжнародного валютного фонду, Податковий кодекс України необхідно спростити і зробити більш конкретним. Паралельно з цим, необхідно зміцнити технічну сторону написання законів в Україні. Не оминули фахівці й податкову політику - вона потребує подальших реформ.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео