Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Невикористані субсидії витратять на підвищення енергоспоживання

187971 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кошти, що мали бути використані у якості субсидій до кінця опалювального сезону, знайдуть своє призначення і будуть спрямовані на підвищення енергозбереження. Загалом монетизовані та використані таким чином будуть 1-1,5 мільярда гривень.

Міністр соціальної політики Павло Розенко пояснив, куди мають піти кошти, виділені минулого року на субсидії громадянам та невикористані за призначенням. За словами міністра, суму, що була заощаджена, потрібно монетизувати та спрямувати на підвищення енергозбереження.

В уряді передбачають, що завдяки відносно теплій зимі наприкінці опалювального сезону на рахунках українців залишаться невикористані кошти. За попередніми підрахунками, ця сума складе 1-1,5 мільярда гривень. Павло Розенко висловився за те, щоб монетизувати збережені кошти. Такі дії стануть стимулом для громадян заощаджувати у наступному сезоні. При цьому важливо, щоб ці кошти спрямували саме на покращення енергозбереження. В уряді зараз розробляють можливі варіанти використання цих коштів. Один з розумних, за словами урядовця, кроків — залишити кошти на віртуальних рахунках громадян, для того щоб вони могли їх використати для оплати опалення у майбутньому.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео