Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Ціни на нафту продовжують падати

134412 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ціни на нафту в четвер, 10 березня, помірно падають після того, як вчора WTI досягла цінового максимуму в 2016 році, а Brent виросла більш $ 40 за барель. Але аналітики не сподіваються на подальше зростання цін, так як глобальний надлишок продовжує переважувати високий попит, повідомляє Reuters.

Станом на 8:00 за Київським часом вартість травневих ф’ючерсів на нафтову суміш марки Brent впала на 0,12% - до $ 40,81 долара за барель. Ціна квітневих ф’ючерсів на нафту марки WTI - на 0,13% - до $ 38,13 долара за барель.

Тиску на ринки також надають заяви Європейського центрального банку (ЄЦБ) про те, що він буде сприяти зміцненню долара по відношенню до євро.

"ЄЦБ буде знижувати ставки по депозитах на 20 базисних пунктів і розширить свою програму покупки облігацій на один рік. ", - сказали аналітики французького банку Societe Generale.

Також на цінову політику впливають дані Міненерго США про запаси нафти в країні. Як повідомило міністерство, комерційні запаси нафти в США (без стратегічного резерву) за тиждень, що завершився 4 березня, збільшилися на 3,9 млн барелів, або на 0,7% - до 521,9 млн барелів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео