Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Держава припинить надавати “теплі” кредити

Держава припинить надавати “теплі” кредити
135129 ПЕРЕГЛЯДІВ

Починаючи з липня українці не матимуть змогу отримувати кредити для придбання енергоефективних матеріалів, які надавалися протягом року з 30-відсотковим відшкодуванням. Причина — проблема з фінансуванням з державного бюджету.

У прес-службі Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження повідомили про тимчасове призупинення видачі так званих теплих кредитів для населення з відшкодуванням у розмірі 30%. Такі кредити надавали для того щоб населення мало змогу купувати матеріали і обладнання для утеплення власних осель з метою економії електроенергії і газу. Як повідомлять, видачу таких кредитів тимчасово припинять з 6 липня, однак ті громадяни, які вже взяли участь у програмі, отримають компенсацію.

У відповідній службі пояснюють, що наразі призупинили тільки програму з компенсації на придбання матеріалів і обладнання для утеплення приміщень, тоді як держава продовжує допомагати громадянам в установці котлів на альтернативному паливі, також продовжує дію програма кредитування ОСББ з метою купівлі енергоефективних матеріалів.

Загалом на усі програми з енергоефективності у державному бюджеті передбачили майже 900 мільйонів гривень, а це втричі перевищує минулорічні суми.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео