Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Депозитні ставки в українських банках поступово знижуються

Депозитні ставки в українських банках поступово знижуються
27127 ПЕРЕГЛЯДІВ

У провідних банках України офіційно повідомляють про зниження процентних ставок по депозитам. Про це розповіли керівники Ощадбанку та Приватбанку. Цей процес розпочався ще восени 2015 року і продовжиться до кінця поточного року.

Державний банк України Ощадбанк повідомив про зниження процентних ставок по депозитам, яке розпочали ще восени 2015 року. Так, до кінця 2016 року планують знизити цей показник на 0,25-1 процентний пункт. За словами голови банку Андрія Пишного, такі дії потрібні для оздоровлення економіки, оскільки зменшення депозитних ставок одночасно приводить до зниження процентних ставок за кредитами, а значить, позитивно впливає на стан економічної діяльності.

Повідомили про зниження депозитних ставок і в іншій крупній фінансовій структурі — Приватбанку. Його керівництво поки заявляє про зниження ставок щодо валютних депозитів. Причина цього — зменшення залучених банками кредитів у валюті та їхня неактуальність.

За індексом ставок з депозитів фізичних осіб, річні депозитні ставки у національній валюті протягом першої половини поточного року знизилася до 18,86 відсотків (була 21,15%), а у доларах та євро — відповідно до 6,35 та 5,53 відсотка.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео