Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Невикористані українцями кошти на субсидії повертатимуться до державного бюджету

Невикористані українцями кошти на субсидії повертатимуться до державного бюджету
243515 ПЕРЕГЛЯДІВ

Монетизувати чи не монетизувати – таке питання достатньо довгий час мучило українських міністрів після отримання ними даних щодо невикористаних українськими громадянами коштів на зимову та літню субсидії – а це, до речі, мільярди гривень. У серпні поточного року Кабінет міністрів прийняв рішення все-таки не монетизувати зазначені вище астрономічні суми, а повертати їх до державного бюджету.

За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, вищезазначений процес є справедливим через суттєве завищення державних соціальних нормативів споживання послуг централізованого опалення та газо- й енергопостачання населенням України. До того ж, рішення про повернення надлишкових коштів приймається відповідно до вже прийнятої Урядом України постанови про зменшення зазначених вище нормативів споживання послуг, наданих комплексом житлово-комунальних господарств.

Але, з точки зору Геннадія Зубка – міністра регіонального розвитку – частина невикористаних субсидій все-таки залишатиметься на рахунках українських домогосподарств, аби ці гроші можна було використати вже наступного опалювального сезону. Причина цього – перерахування субсидії після зміни кількості людей та габаритів будинку відносно уточнень, внесених до українського законодавства у частині надання субсидій.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео