Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Обмін валют може стати дешевшим

Обмін валют може стати дешевшим
54257 ПЕРЕГЛЯДІВ

Невдовзі українці зможуть більш вигідно здійснювати обмін валют. Це пов'язано з можливим скасуванням збору до Пенсійного фонду при операціях з купівлі іноземних валют. Про це розповів міністр фінансів України.

Олександр Данилюк, голова Міністерства фінансів, повідомив про можливі зміни оподаткування при купівлі іноземної валюти, які планують запровадити у листопаді. Зокрема, зараз обговорюється питання щодо скасування пенсійного збору при купівлі валюти. За інформацією Міністерства фінансів, незважаючи на те, що скасування такого збору призведе до зниження доходів бюджету, така міра потрібна для нейтралізації тіньових обмінних операцій. Запровадження цього правила обіцяють уже у листопаді 2016 року. Однак, оскільки у державному бюджеті цей збір закладений, до кінця року є час для завершення роботи над новим проектом для подальшого його впровадження.

За попередньою інформацією, що надали у НБУ, скасування пенсійного збору може реально знизити обіг валюти у тіньовому ринку, зараз він кожного місяця складає близько 1 мільярда доларів.

Як відомо, такий пенсійний збір був введений 2014 року, при цьому ставка складала 0,2 відсотка, 2015 року ставку підняли до 2%.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео