Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Світова економіка не може вирватися з кризового кола

Світова економіка не може вирватися з кризового кола
108449 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Інвестиційний стратег Charles Schwab Ліз-Енн Сондерс стверджує, що величезна заборгованість, яка наростала в економіці США, призвела до світової фінансової кризи 2008, наслідки якої світ відчуває до сих пір.
     Сукупна заборгованість - державна, приватна, нефінансова і фінансова, досягла 350% від ВВП. Небезпека полягає в тому, що витрати на фінансування заборгованості ростуть. Інфляція може стрімко набрати обертів, змусивши ФРС (Федеральну резервну систему) різко підвищити ставки, говорить Сондерс.
     «Якщо окреслити майбутню траекторію з незначним підвищенням прибутковості 10-річних облігацій, витрати на обслуговування боргу зростуть набагато більше», - зазначає вона.
     «Все більше коштів платників податків припадатиме на обслуговування заборгованості, замість інших статей витрат. Коли фінансування щоденних потреб скоротиться, виникнуть політичні наслідки », - продовжує Сондерс.
     Таким чином, є ризики не тільки в корпоративному плані, які можуть привести до спаду активності, якщо подорожчає обслуговування заборгованості, а й в політичному та соціальному.
     «Думаю, ми почали цей цикл криз в 2008, і він буде залишатися в силі ще деякий час», - застерігає вона.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео