Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: МВФ знизив загальний прогноз зростання світової економіки

Новини України: МВФ знизив загальний прогноз зростання світової економіки
26611 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міжнародний валютний фонд (МВФ) зменшив прогноз росту світової економіки на цей і наступний рік.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) зменшив прогноз росту світової економіки на цей і наступний рік.
МВФ в даний час очікує зростання на 3,5% цього року, в порівнянні з попередньою оцінкою в 3,8%, яка була зроблена в жовтні. Прогноз зростання на 2016 рік також був скорочений до 3,7% відсотків.
Зниження прогнозами, відбулося незважаючи на один великий імпульс для світової економіки – обвал цін на нафту, що є позитивним для більшості країн. МВФ очікує, що з лишком компенсується негативними факторами, зокрема, слабким інвестуванням.
Це, в свою чергу, відображає зменшені очікування щодо перспектив зростання багатьох розвинених країн і тих, що розвиваються протягом найближчих кількох років. Якщо очікується слабке зростання, то менше можливостей продавати товари та послуги і менше стимулів для інвестування.
Щодо єврозони, МВФ очікує, відновлення як і раніше, але не сильне. Зростання оцінюється у 1,2% в цього року і 1,4% в 2016 році. Для Європейського центрального банку на даний момент першочерговим завданням є вирішення дефляції. Падіння цін є особливою проблемою для боржників, оскільки на відміну від виплат за боргом їхні доходи можуть впасти
Спад в Китаї є ще одним фактором переглянутих прогнозів. У вівторок, офіційні дані показали, що ріст Китаю сповільнився до 7,4% в минулому році, з 7,7% в 2013 році. У наступному році, МВФ прогнозує зростання економіки країни на 6,3%, в порівнянні з середнім показником 10% протягом трьох десятиліть до 2010 року.
Найбільш різке падіння прогнозується для Росії, де, за прогнозами, економіка скоротиться на 3% цього року та 1% у наступному. Це результат обвалу цін на нафту і того, що у доповіді називається підвищеною геополітичною напруженістю, - іншими словами, криза в Україні та західні санкції на Росію.
Є деякі винятки щодо більшою мірою похмурих прогнозів. Основним з них є США, де прогнозується зростання цього року на 3,6% та на 3,3% в 2016 році. Цифри є значно нижче за Китай, навіть з урахуванням спаду, але це і слід було очікувати. Країни з економікою, що розвивається можуть рости більш швидкими темпами, прийнявши технологію, яка вже створена в багатших країнах.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео