Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Закупівлею ліків для України займатимуться міжнародні організації

Закупівлею ліків для України займатимуться міжнародні організації
185712 ПЕРЕГЛЯДІВ

За рішенням Верховної Ради закупівлю ліків, вакцин та медичних виробів будуть здійснювати спеціалізовані міжнародні організації, переважно ті, які працюють за схемами ВОЗ та ЮНІСЕФ

За рішенням Верховної Ради закупівлю ліків, вакцин та медичних виробів будуть здійснювати спеціалізовані міжнародні організації, переважно ті, які працюють за схемами ВОЗ та ЮНІСЕФ.
Законопроект, який передбачає доручення обов’язків з закупівлі ліків, вакцин та виробів медичного призначення п’ятьом міжнародним організаціям, проголосувала парламентська більшість – 241 депутат.
Зміни, за які проголосувала Верховна Рада, надають такі повноваження міжнародним організаціям, які працюють за принципами ВОЗ та ЮНІСЕФ, до 2019 року.
Пакет законопроектів, які стосуються закупок медичних товарів, розробляла група депутатів переважно з Блоку Петра Порошенка, Народного Фронту, партії «Самопоміч», були задіяні також представники Міністерства охорони здоров’я та громадські активісти.
Президент ще до внесення цих законопроектів до порядку денного Верховної Ради наполягав на розгляд змін у порядку закупівлі медичних засобів, які є життєво необхідними, а також їхнього оподаткування.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео