Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Приватизація держпідприємств допоможе економіці України

Приватизація держпідприємств допоможе економіці України
186052 ПЕРЕГЛЯДІВ

Приватизація державних підприємств, яку обіцяв провести український уряд, має принести в бюджет країни 2 мільярдів доларів.

Приватизація державних підприємств, яку обіцяв провести український уряд, має принести в бюджет країни 2 мільярдів доларів. Вже готовий перелік об’єктів, які у першу чергу мають бути продані у приватну власність.
Фонд держмайна та Міністерство економічного розвитку підготувати список економічних об’єктів, які виставлять на продаж у процесі запланованої приватизації. Цей список включає більше ніж 340 підприємств. Найбільше серед них – обласних газових та енергетичних компаній, державних шахт, цукрових заводів, агрофірм та інших.
Є у переліку підприємств, що підлягатимуть приватизації, і преміум-об’єкти. Серед них – «Сумихімпром» та Одеський припортовий завод. До найбільш важливих об’єктів, продажу яких приділять особливу увагу, належать і морські порти, такі як Іллічівський, Маріупольський, спеціальний морський порт «Октябрьськ» та деякі інші.
Приватизовані будуть також Національний виставковий центр, кіностудії та книжкові і журнальні видавництва, які потребують значних інвестицій, авіаційні заводи та підприємства з виробництва сільгосппродукції, всі українські спиртові заводи.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео