Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

"Укрзалізниця" повідомила про мільярдні збитки

"Укрзалізниця" повідомила про мільярдні збитки
53333 ПЕРЕГЛЯДІВ

В «Укрзалізниці» повідомили, що підприємство потерпає від численних збитків

В «Укрзалізниці» повідомили, що підприємство потерпає від численних збитків. Як розповіли представники головної залізничної компанії держави, у період з лютого до травня 2015 року збитки підприємства сягнули понад 3 мільярди гривень.
У прес-службі підприємства «Укрзалізниця» розповіли, що прибуток, який воно отримує, не покриває усі витрати, тому за 4 місяці поточного року компанія мала збитки у розмірі 3,254 мільярда гривень. Ці збитки рівномірно розподілилися між поїздами далекого прямування та приміськими напрямками.
Як заявили представники компанії, її витрати за аналізовані чотири місяці сягнули 5 мільярдів, а доходи – лише 2 мільярдів. За словами керівництва підприємства, головною причиною такого явища є недостатній рівень компенсації державою пільгового проїзду громадян. Так, за офіційною інформацією «Укрзалізниці», за останні 5 місяців на перевезення пільговиків компанією було витрачено 278 мільйонів гривень, при цьому держава виділила на ці витрати лише 55 мільйонів.
Попри такі невтішні висновки показники 2015 року, порівняно з тим самим періодом минулого року, є значно кращими – збитки склали на 124 мільйони менше, ніж у 2014-му.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео