Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна отримала 500 мільйонів від Всесвітнього банку

80102 ПЕРЕГЛЯДІВ

Світовий банк прийняв рішення про виділення на користь України чергового займу у розмірі 500 мільйонів доларів. Таку інформацію оприлюднили на офіційному сайті прес-служби посольства України.

Всесвітній банк надав Україні другий програмний кредит на політику розвитку розміром у 500 мільйонів доларів. Основна мета кредита -  створення та підтримку сприятливих умов для поновлення та розвитку економіки України.

Рішення про надання Світовим банком кредиту має важливе значення ще й тому, що дозволить отримати паралельне фінансування від Японії, яке має скласти близько 300 мільйонів доларів. Чималу суму — 24 мільйони доларів обіцяв Україні і уряд Норвегії.

Найближчим часом українські політики сподіваються отримати ще один кредит, який матиме своїм спрямуванням подолання наявних проблем у фінансовому секторі. Це питання у Світовому банку незабаром розглядатимуть.

Перший вагомий кредит Світовий банк надав Україні 20 серпня. Ця допомога розміром у 732 мільйони доларів, мала за мету втілення інфраструктурних проектів у сфері ЖКГ.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео