Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Росія може віддати Україні 100 мільярдів доларів

26810 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна може відсудити у Росії 100 мільярдів доларів. Таку суму назвали спеціалісти Фонду Держмайна після оцінки збитків, які держава отримала внаслідок втрати державних підприємств у Криму.

Міністр юстиції України Павло Петренко розповів, що Україна планує відсудити у Росії 100 мільярдів доларів (або 1 трильйон 180 мільйонів гривень) у якості компенсації за збитки, які Україна понесла у результаті втрати державних підприємств у Криму. Із цим питанням Україна звернеться до міжнародних судів. Судовий процес проти Росії триватиме довго, про що заздалегідь попереджає Павло Петренко, однак у випадку позитивного рішення Україна може отримати чималу компенсацію, що допоможе підтримати економіку.

Павло Петренко зазначає, що у результаті окупації Криму Росією постраждала велика кількість громадян, які мали нерухомість чи власний бізнес на півострові. Міністр порадив їм звертатися до Європейського суду з прав людини. З боку держави обіцяють посильну юридичну допомогу, яку надають центри безоплатної правової допомоги, розташовані на території всієї країни.

Міністр юстиції розповів, що наразі чекають результатів розгляду справи першого громадянина, який подав позов проти Росії за ущемлення своїх майнових прав, аби оцінити можливість подальшого судового провадження. Зараз таких заяв є вже понад 600.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео