Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна збільшила золотовалютні резерви

106814 ПЕРЕГЛЯДІВ

Золотовалютні резерви України протягом серпня збільшилися на 2,2 мільярди доларів. Як відзвітували у Національному банку, тепер загальна сума золотого запасу держави складає 12,6 мільярда доларів.

У Національному банку повідомили, що рівень золотовалютних резервів України значно підвищився. Протягом минулого місяця його сума зросла на 2,2 мільярда доларів, або на 21,6 відсотка. За інформацією НБУ, обсяг золотовалютних запасів держави повернувся до рівня жовтня 2014 року.

Такі різкі зміни стали можливими завдяки отриманню Україною траншу від Міжнародного валютного фонду та деяких інших надходжень, а також цілого ряду валютних операцій Нацбанку.

У липні, за даними НБУ, також спостерігалося певне зростання золотовалютних резервів. Тоді збільшення склало 1 відсоток. У планах НБУ — нарощення цих запасів до 18 мільярдів доларів на кінець 2015 року, а до кінця 2016 року планують збільшити цей показник до 22 мільярдів. Головним джерелом так само мають стати надходження від офіційних кредиторів та донорів.

Найбільше скорочення золотовалютних запасів українська економіка пережила у 2014 році — тоді резерви Нацбанку скоротилися майже на 13 мільярдів доларів і складали загалом лише 7,5 млрд.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео