Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українці платитимуть військовий збір ще рік

160230 ПЕРЕГЛЯДІВ

Військовий збір, який нараховується з грошового забезпечення громадян на потреби армії, продовжили ще на рік. Про це повідомили у Міністерстві фінансів України. Згідно інформації заступника міністра, збір триватиме доти, доки продовжуються бойові дії.

Заступник міністра фінансів Олена Макеєва повідомила, що у відомстві прийняли рішення про продовження військового збору ще на 1 рік. Збір, запроваджений 3 серпня 2014 року, вираховують з прибутків громадян України – фізичних осіб, що мають прибутки у межах країни, а також закордоном, та податкових агентів (до цієї категорії входять податкові агенти і банки). Податок на війну нараховується за ставкою 1,5 відсотка.

Крім власне заробітної плати та інших видів активних прибутків громадян збір вираховується також з пасивних прибутків – депозитів, прибутку від операцій з цінними паперами та інші.

За словами Олени Макеєвої, збір у будь-якому випадку не може бути скасований, поки в Україні фактично іде війна. Раніше планувалося, що збір триватиме лише до 2015 року, однак пізніше його продовжили ще на півроку.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео