Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Бюджетники отримуватимуть вищі зарплати

53502 ПЕРЕГЛЯДІВ

Працівники бюджетної сфери дочекалися обіцяного підвищення заробітної плати: за рішенням Верховної Ради, яке було прийняте 17 вересня, буде збільшено мінімальну заробітну плату та пенсію вже починаючи з поточного місяця.

Депутати українського парламенту проголосували за проект закону, ініційований Кабінетом міністрів, згідно якому до закону про державний бюджет будуть внесені зміни, що передбачатимуть підвищення соціальних мінімумів, при чому не з 1 грудня, як планувалося, а вже з 1 вересня. Таким чином, за цим законом, підвищення має відбутися заднім числом.

У зв’язку з цим рішенням прожитковий мінімум із розрахунку на одну особу відтепер складатиме 1330 гривень, для працездатних громадян ця цифра буде трохи більшою – 1378, а для непрацездатних осіб прожитковий мінімум складатиме 1074 гривні. У середньому підвищення до виплат бюджетникам склало 160 гривень щомісячно.

Серед основних причин, через які закон, запропонований Верховній Раді на розгляд, мав усі шанси бути підтриманим – зниження рівня життя українців, стрімке підвищення цін на найнеобхідніше. Так, за результатами спостережень Національного інституту стратегічних досліджень, українці в середньому мають прибутки і рівень життя, у 12 разів нижчий за країни Європейського Союзу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео