Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Економіці України допоможе закон про державні закупівлі

106877 ПЕРЕГЛЯДІВ

Закон про державні закупівлі, за який проголосувала парламентська більшість, покликаний заощадити мільярди гривень в українському бюджеті. Експерти зауважують, що дія цього закону попередить масштабні крадіжки у різних секторах економіки, які раніше постійно мали місце.

За закон про запровадження державних закупівель, який раніше двічі провалився на голосуванні, виступив 251 депутат Верховної Ради. Наразі документ чекає підписання Президентом. Дія цього закону вступатиме в силу, якщо вартість виконання робіт перевищуватиме 1,5 мільйона гривень або ціна товару сягатиме 200 тисяч гривень і більше.

За словами міністра економіки Айвараса Абромавичуса, цей закон є надважливим серед інших, що стосуються сектора реформи держзакупівель. Завдяки попередженню розкрадання державних коштів закон про держзакупівлі сприяє заощадженню десятків мільярдів гривень. Особливо потребують захисту енергетичний та транспортний сектори, у яких раніше крали до 50 мільярдів на рік. Головним плюсом дії цього закону є більша прозорість процесу закупівель, збільшення здорової конкуренції, що також чимало сприяє зменшенню розкрадання та корупції у різних сферах економіки.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео