Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Штайнмаєр сподівається на стабілізацію в Україні

53521 ПЕРЕГЛЯДІВ

Франк Вальтер Штайнмаєр висловив оптимістичні сподівання стосовно економічної та гуманітарної ситуації в Україні. Передусім голова Міністерства закордонних справ Німеччини схвально оцінює отриману Україною знижку на газ з Росії.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк Вальтер Штайнмаєр висловив своє схвалення домовленостями між Україною і Росією щодо зимових поставок газу. Політик зауважив, що підсумки перемовин є результатом тривалої роботи. У подальшому купівля газу на вигідних для України умовах попередить гуманітарну кризу в Україні.

Крім економічної вигоди укладення домовленостей, за словами керівника міністерства, сприятиме стабілізації загальної суспільної і політичної ситуації у державі.

Розповідаючи про свої очікування від прийдешнього саміту у Парижі, Штайнмаєр зауважує, що газові домовленості мають стати прикладом у обговореннях стосовно донбаської ситуації. Як зізнався сам Штайнмаєр, він сподівається на те, що у цьому питанні візьме гору “консервативний дух”.

Зустріч з питань урегулювання конфлікту в Україні відбудеться 2 жовтня у Парижі. У ній візьмуть участь президенти України, Франції, Росії та канцлер ФРГ Ангела Меркель.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео