Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Процес отримання дитячих виплат - тепер в онлайн-режимі

80281 ПЕРЕГЛЯДІВ

Оформити соціальні виплати при народженні дітей українці тепер зможуть за допомогою інтернету. Про такі нововведення повідомив міністр соцполітики Павло Розенко, виступаючи на брифінгу.

Міністр соцполітики України Павло Розенко розповів про інновації, які розробляють в уряді. Уже з кінця 2015 року буде суттєво спрощена процедура оформлення соціальних виплат на дітей — тепер з’явиться можливість оформлювати допомогу при народженні дитини, у зв’язку з вагітністю і пологами, тим, хто усиновлює дитину або для дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням.

Як зазначив Павло Розенко, ці категорії людей не мають змоги довго стояти у чергах відповідних структур, тому міністерство розробило систему, що дозволить оформлювати всі названі виплати просто з дому.

У перспективі так само просто в онлайн-режимі планують оформлювати і допомогу самотнім матерям, які не отримують аліментних виплат, а також дітям-інвалідам, інвалідам дитинства та малозабезпеченим родинам.

До кінця 2016 року Міністерство соцполітики планує повністю налагодити цю систему. Наразі у Києві та Вінниці запускають тестовий варіант програми електронного оформлення документів на отримання субсидії.

Міністр пообіцяв, що ця система буде постійно вдосконалюватися і не стоятиме на місці, даючи можливість незахищеним верствам населення почувати себе впевнено і комфортно.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео