Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У дію вступили нові правила оформлення соцвиплат та субсидій

26920 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент України підписав закон, згідно з яким для оформлення субсидій та деяких інших соціальних виплат буде дозволено перевіряти банківські рахунки громадян, що потрібно для контролю достовірності інформації, яку надають до соціальних служб.

Петро Порошенко підписав закон, який дає можливість Міністерству фінансів запитувати інформацію про стан банківських рахунків громадян, які подають запит на отримання соціальної допомоги, субсидії та інших виплат, передбачених державою для підтримки соціально незахищених верств. Як повідомляють, перевірка рахунків у банку, фінансових операцій, які здійснює громадянин, а також наявності у нього депозитів потрібно для того, щоб держава могла перевіряти достовірність даних про фінансовий стан українців, які вони надають у відповідні соціальні структури.

Як стверджує закон, у разі якщо допомогу оформлюють на всю родину, перевірку здійснюють за кожним її членом.

Цей же закон регулює максимальний розмір пенсії, яку може отримувати громадянин України з 2016 року: до кінця року, що розпочався, пенсійний максимум може складати 10740 гривень на місяць. Певні зміни цей закон вносить і до правил, що стосуються пенсіонерів, які працюють.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео