Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Яценюк запропонував новий спосіб поповнення держбюджету за рахунок громадян

Яценюк запропонував новий спосіб поповнення держбюджету за рахунок громадян
134240 ПЕРЕГЛЯДІВ

У ВРУ був представлений на розгляд новий проект Закону України, що стосується врегулювання діяльності домашніх працівниківДержкомстат оцінив іх кількість у 162 тисячі працівників. Це найманці, що працюють безпосередньо в сім’ях, і виконують побутові та персональні послуги. При тому, що на законодавчому рівні врегульовано питання щодо їх обв’язкового соціального страхування, на ділі цю категорію працюючих осіб роботодавці рідко реєструють та сплачують за них внески.

Як повідомляє Державна фіскальна служба, на сьогодніщній день близько 7,5 тисяч осіб пенсійні та соціальні внески сплачують самі за себе.

Проект змін передбачає, що роботодавець та домашній працівник мають обов’язково укладати трудовий договір, де прописуються умови розірвання договору, випробувальний термін, сума заробітньої плати та інше.

Аби створити умови для поступової легалізації діяльності домашніх працівників, вони добровільно можуть робити внески на пенсійне та соціальне страхування.

Припускаємо, що шляхом легалізації праці нянь і домробітниць представники Кабміну планують поповнити Держбюджет країни отриманими податками з зарплати цієї категорії працівників.

www.внк.укр

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео