Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Київ відкрив десятку міст світу із найгіршим рівнем життя

Київ відкрив десятку міст світу із найгіршим рівнем життя
108259 ПЕРЕГЛЯДІВ

131-ше місце зі 140-ка можливих – саме такий показник наразі має велична українська столиця, спираючись на авторитетний рейтинг, складений популярним британським виданням «The Economist». Своє дослідження аналітики журналу робили, беручи до уваги п'ять головних пунктів: охорона здоров'я, освіта, культура і кон'юктура, інфраструктура та стабільність. Причому, вартість життя та клімат, котрий превалює у місті, не розглядався зовсім.

Оцінок, котрі кореспондент «The Economist» та місцеві експерти виставляли учаснику рейтингу, було також п'ять: це «нестерпно», «небажано», «незручно», «задовільно» та «прийнятно». У разі отримання містом ста балів, воно вважається ідеальним для життя. Якщо ж сума експертних оцінок дорівнюватиме одному, то, як наслідок, існування у такому місті перетворюється на нестерпне.

Варто відзначити, що максимальну оцінку – 97,5 балів – отримав австралійський Мельбурн. За ним розташувалися австрійський Відень, канадські Ванкувер, Торонто і Калгарі, австралійські Аделаїда і Перт, новозеландський Оукленд, фінляндські Хельсинки та німецький Гамбург.

До протилежної – останньої – частини переліку потрапили Київ (44,1 балів), камерунська Дуала, зімбабвійський Хараре, пакистанський Карачі, алжирський Алжир, новогвінейський Порт Морсбі, бангладешська Дакка, нігерійський Лагос, лівійські Тріполі та сирійський Дамаск (30,2 балів).

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео