Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

З наступного року студентські стипендії можуть розділитися на два типи

З наступного року студентські стипендії можуть розділитися на два типи
216509 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Міністерстві фінансів України вважають, що виплачувати студентам стипендії лише за те, що вони з'являються на заняттях, неправильно. Тому з наступного – 2017-го – року стипендіальні виплати буде розділено на одразу два типи – академічні та соціальні.

За словами Сергія Марченка – міністра фінансів – зміни у контексті стипендій не передбачатимуть зменшення розміру вже затвердженого стипендіального фонду. Стосовно ж стипендіальної підтримки, її відтепер отримуватимуть два типи студентів – найкращі у навчанні (академічна стипендія) та ті, хто потребує соціального захисту держави через неможливість самостійно оплачувати навчання в українських вишах (соціальна стипендія).

З точки зору пана Марченка, той факт, що Україна підтримує 75% студентів України за рахунок дійсно креативних і розумних особистостей, вказує на неправильний підхід українських посадовців до процесу заохочування молодих людей до навчання. Реформувати цю галузь спільними зусиллями будуть Міністерство фінансів та Міністерство освіти і науки України, аби, окрім забезпечення гідної і необхідної державної підтримки, допомогти витратам з держбюджету стати більш ефективними.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео