Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Соціальні програми України потребують десятків мільярдів гривень фінансування

Соціальні програми України потребують десятків мільярдів гривень фінансування
216513 ПЕРЕГЛЯДІВ

У наступному – 2017-му – році Міністерство соціальної політики України у якості державного фінансування отримає на більш ніж п'ятдесят мільярдів гривень менше, порівнюючи із запитом відомства раніше. За словами Андрія Реви – Глави зазначеної вище установи – схожа різниця між отриманими та необхідними Міністерству коштами існувала завжди. 

Через колосальний дефіцит державних грошей для фінансування соціальної сфери, багато з програм відомства його представники просто будуть змушені згорнути і, таким чином, зосередитися на тих соціальних аспектах, котрі на сьогоднішній день просто є суб'єктивно найважливішими. Проте, для того, аби частина проектів була згорнута, має бути прийнято необхідні закони, оскільки саме українське законодавство регулює соціальні програми Української держави.

З точки зору пана Реви, у минулорічному бюджеті сфера соціальної політики взагалі недоотримала близько сотні мільярдів гривень. Цікаво, що формування зазначеного вище бюджету вже отримало своєрідну тенденційну схему – документ спочатку подається вчасно, тобто 15-го вересня, потім відкликається на доопрацювання – найчастіше, до кінця поточного року – і вже потім знову подається для остаточного ухвалення, оскільки розглядати отриманий документ у депутатів просто немає часу. Через це багато українських галузей бідніють та не виконують свою роботу належним чином, а корупція в Україні все продовжує розквітати. Що буде цього разу та чи отримає соціальна сфера свої законні мільярди, невідомо, проте, президент України Петро Порошенко вже наголосив на тому, що не пропустить проект бюджету-2017 у випадку скасування документом студентських стипендій.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео