Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Уряд фінансово підтримуватиме українських фермерів

Уряд фінансово підтримуватиме українських фермерів
216594 ПЕРЕГЛЯДІВ

Півмільйона гривень – саме стільки наразі складає гранична сума фінансової підтримки Кабінетом міністрів українських фермерів, причому надаються вищезазначені кошти на поворотній основі. Варто відзначити, що початкова сума допомоги складала 250 тисяч гривень.

Разом зі збільшенням фінансової підтримки розшириться й коло напрямків її надання. Крім того, встановлюватимуться пріоритети фінансування та суттєво вдосконалиться процедура відбору майбутніх володарів державної підтримки.

Цікаво, що до пріоритетів надання фермерам фінансової допомоги належать перехід до виробництва органічної продукції, членство у сільськогосподарському кооперативі, вирощування та розведення великої рогатої худоби, обробка тих земельних ділянок, чия площа не перевищує півтисячі гектарів і турбота про молоді виноградні чи плодово-ягідні насадження. Здійснюватися діяльність суб'єктів господарювання має у виключно прозорому правовому полі.

З точки зору Кабінету міністрів, подібна фінансова ініціатива дозволить не тільки більш ефективно використовувати бюджетні кошти, а й забезпечить комплексний підхід до вдосконалення продовольчої безпеки Української держави та розвитку фермерськими господарствами агропромислового комплексу країни.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео