Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Заробітна платня вчителів може зрости на 50%

Заробітна платня вчителів може зрости на 50%
219126 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Міністерство освіти пообіцяло підвищити зарплатню вчителів у 2017 році на 50%, замість запланованих раніше 30%. Уряд виділив 52 млрд гривень на відповідний проект держбюджету.
     Раніше міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що мінімальна зарплатня бюджетних працівників складатиме 3200 гривень, а заробітна плата вчителів вищої категорії – від 5266 до 6840 гривень. Вчителі без категорії будуть отримувати від 3960 до 4853 гривень.
     Першочерговим завданням Міністерство освіти і науки України бачить справедливе фінансування підконтрольних галузей.
     Професійно-технічну освіту також підтримають. У держбюджеті на 2017 рік закладено майже 170 мільйонів гривень на професії загальнодержавного значення.
     Розмір підвищеної стипендії складатиме 1600 гривень – до рівня прожиткового мінімуму. Також Міносвіти пропонує суттєво збільшити розмір базової стипендії інженерних та педагогічних спеціальностей задля залучення молоді у ці сфери.
     Не дивлячись на це, сума, яку виділив держбюджет на 2017 рік, зможе покрити лише підвищення зарплатні вчителям. При цьому необхідно виділяти окремі кошти і на розвиток окремих наук, насамперед – й для оновлення матеріально-технічної бази навчальних закладів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео