Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Литва офіційно перейшла на євро

Новини України: Литва офіційно перейшла на євро
158759 ПЕРЕГЛЯДІВ

Починаючи з першого січня у Литві офіційною державною грошевою одиницею стане євро. Таким чином Литва стала дев’ятнадцятим членом єврозони. 


Починаючи з першого січня у Литві офіційною державною грошевою одиницею стане євро. Таким чином Литва стала дев’ятнадцятим членом єврозони. Дане рішення було прийнято після заяви Європейської комісії і Європейського центрального банку у якому повідомлялось, що Литва виконала усі умови необхідні для вступу до єврозони. За словами прем’єра Литви Альгірдас Буткявічюс приєднання країни до єврозони повинне призвести до зростання економіки в країні і покращення життя громадянам Литва і є продуманим рішенням.
Також він повідомив, що ще протягом півроку в країні ціни будуть одночасно зазначатись і в євро і в літах. Окрім цього він повідомив, що в країні буде створена спеціальна комісія, яка контролюватиме перерахунок цін і послуг в євро і дивитиметься щоб вони були справедливими. За його словами до підприємців і підприємств, які будуть неправильно перераховувати ціни на свої товари і послуги застосовуватимуть санкції, зокрема, штрафи.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео