Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Зарплати київські лікарі зможуть отримувати не тільки в держбанках

Новини України: Зарплати київські лікарі зможуть отримувати не тільки в держбанках
26631 ПЕРЕГЛЯДІВ

Мерія столиці визнала право лікарів вибирати самостійно банк, в якому вони будуть отримувати заробітну плату.


Мерія столиці визнала право лікарів вибирати самостійно банк, в якому вони будуть отримувати заробітну плату. Департамент охорони здоров’я у відповідь на звернення людей, які працюють у галузі охорони здоров’я, уточнив, що згідно з наказом від 24.09.2010 Міністерства № 1086 всі бюджетні установи мають користуватися послугами банків, яких обирає конкурсна комісія Міністерства фінансів. Про це йшлося в роз’яснювальному листі до лікарів Києва.
Як повідомлялося раніше, 25 грудня 2014 року під стінами КМДА пройшов протест працівників бюджетних підприємств. Вони вимагали у мерії перевести свої зарплати з комерційного банку в державний. Із протестуючими людьми зустрівся заступник голови Ігор Ніконов, який запевнив мітингувальників, що проведе роз’яснювальну роботу та доведе до відома керівників державних організацій столиці, що переведення зарплат в державні банки має не обов’язковий, а рекомендаційний характер.
Пізніше Ігор Ніконов припинив тиснути на бюджетні організації Києва і не змушував їх переводитися в держбанки. Нагадаємо, що протокольними рішеннями № 74 та № 76 від 11 вересня 2014 року Кабінет міністрів України доручив керівникам бюджетних організацій та державних органів забезпечити перехід видачі зарплат виключно в державних банках. На виконання рішень КМУ на початку грудня минулого року розіслала в усі бюджетні організації Києва листи з вимогою перевести всі зарплатні рахунки в державний банк.
Але на днях Міністерство фінансів України визнало офіційно, що дані рішення Кабміну України не відповідають законодавству нашої держави і, відповідно, не є обов’язковими.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео