Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Яресько планує отримати перший транш від МВФ до кінця лютого

211791 ПЕРЕГЛЯДІВ

Керівник Міністерства фінансів України Наталя Яресько повідомила, що розраховує на отримання першого траншу фінансової допомоги Україні від Міжнародного валютного фонду до кінця лютого.


Керівник Міністерства фінансів України Наталя Яресько повідомила, що розраховує на отримання першого траншу фінансової допомоги Україні від Міжнародного валютного фонду до кінця лютого. За її словами зараз узгоджується нова програма допомоги з урахуванням механізму розширеного фінансування EFF і уже найближчими днями вона буде остаточно ухвалена. Вона не назвала точної суми, яку планує отримати від МВФ українська влада, але заявила, що даних коштів буде достатньо. Також вона заявила, що нова програма співпраці з Міжнародним Валютним фондом дозволить не тільки стабілізувати фінансову систему України, але й стане «маяком» для нових кредиторів, які зараз побоюються давати кредити Україні.
«Для нас важливо повернути довіру міжнародних донорів і продемонструвати, що Україна вчасно платить за своїми зобов’язаннями і виконує умови договорів і кредит від МВФ стане яскравим підтвердженням цього»,- заявила Яресько. Вона заявила, що надання фінансової допомоги від міжнародних донорів є яскравим прикладом підтримки нашої країни з боку світу у боротьбі за власну незалежність і свободу. Крім цього вона повідомила, що Україна не відчуває особливих проблем із залученням грошей. За її словами майже 2 мільярда доларів гарантій надав уряд Сполучених Штатів Америки, а 300 мільйонів надає уряд Японії. Також вона повідомила, що зараз ведуться переговори із урядом Австралії і ще кількох країн. При цьому вона уточнила, що усі отримання гроші країна витрачає на впровадженням реформ в найрізноманітніших сферах. Так, зокрема, анонсувала реформу МВС і суду, реформу економіки і бюджетної сфери, а також боротьбу з корупцією і офшорами.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео